Airbus Group isi unifica toate divizile intr-o singura companie, la 16 ani de la infiintare, intr-o reorganizare majora pentru simplificarea activitatilor care includ de la productia de avioane la lansari spatiale, pentru reducerea costurilor si accelerarea proceselor decizionale, transmite Bloomberg.

Tom Enders ramane director general al grupului, in timp ce Fabrice Bregier devine director operational si pastreaza conducerea principalei divizii producatoare de avioane, redenumita Airbus Commercial Aircraft, cu titlul de presedinte in loc de CEO, potrivit News.ro.

In calitate de director operational, Bregier va coordona intreg portofoliul companiei, care mai include elicoptere, rachete, sateliti si echipamente electronice destinate sectorului de aparare.

Reorganizarea anuntata vineri are rolul sa faca din Airbus o companie cu o organizare obisnuita, abandonand structura complexa adoptata la crearea acesteia prin fuziunea celor mai mari companii aerospatiale din Franta, Germania si Spania, in anul 2000.

De asemenea, prin reorganizare francezul Bregier, in varsta de 55 de ani, devine favorit pentru inlocuirea lui Enders, un german de 57 de ani, la retragerea acestuia din functie.

Citeste si:
Cum are in plan TAROM sa obtina profitabilitate
TAROM tinteste...

Actiunile Airbus au scazut cu 1,5% in prima parte a tranzactiilor de vineri, la bursa din Paris, iar de la inceputul acestui an cu 15%, evaluand compania la 40,6 miliarde de euro.

Airbus nu a informat despre posibilitatea reducerii numarului de posturi, dar Enders a vorbit celor 137.000 de angajati, intr-un memo distribuit saptamana trecuta, ca efectele reorganizarii asupra locurilor de munca nu pot fi neglijate.

Sursa foto: Pixabay.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Airbus sarbatoreste 50 de ani. In Romania, are peste 6.300 angajati