Western Union a anuntat separarea de First Data si listarea la Bursa din New York (NYSE) sub numele de Western Union Company. „Ziua de astazi marcheaza inceputul unui capitol important din istoria Western Union, care acopera deja o perioada de 150 de ani si include o serie de realizari insemnate. Separarea de First Data creeaza oportunitati generoase pentru Western Union in directia consolidarii marcii, a extinderii si a aprofundarii relatiei cu clientii si cu agentii, precum si a re-investirii fluxului nostru puternic de lichiditati in dezvoltarea afacerii", a declarat cu aceasta ocazie presedintele si CEO-ul Western Union, Christina Gold.

Compania a mai anuntat ca se asteapta ca veniturile sale sa creasca in acest an cu 11-12% pana la 4,4 - 4,5 miliarde de dolari. Venitul operational preconizat pentru 2006 este intre 1,32 miliarde de dolari si 1,34 miliarde de dolari (cifra care nu ia in calcul cheltuielile legate de separarea Western Union de compania First Data), cresterea fata de 2005 fiind de aproximativ cinci procente. Obiectivul Western Union pe termen lung – dincolo de 2007 – este sa genereze cresteri anuale ale venitului operational si ale profitului de 10-12%, precum si cresteri anuale ale castigurilor per actiune de 12-14%.

Compania a mai anuntat ca tranzactiile totale ale companiei pe segmentul de la persoana fizica la persoana fizica in trimestrul al treilea au crescut cu 15% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Oficialii companiei au mai precizat ca tranzactiile internationale au crescut cu 23% in acelasi interval.