MasterCard a lansat in parteneriat cu Meridian, companie din domeniul recuperarii taxelor asociate calatoriilor, un serviciu care faciliteaza recuperarea in proportie de 100% a taxei pe valoarea adaugata (TVA) in 36 de tari
Serviciul de recuperare a TVA-ului, care nu este disponbili pentru moment in Romania, are trei elemente: un ghid de cele mai bune practici de educare a companiilor in privinta celor mai eficiente metode de recuperare a taxei, un instrument de raportare cu informatii online privind gradul de recuperare a TVA-ului in diferite tari si parteneriatul cu o companie, Meridian, care va usura procesul de recuperare a TVA-ului.

Primul serviciu va ajuta firmele care detin carduri MasterCard Corporate sau Purchasing sa-si optimizeze programele lor de carduri, printr-o oferta de sfaturi practice privind recuperarea taxei. Al doilea serviciu permite posesorilor de carduri MasterCard sa vada in timp real, cat TVA au platit ca urmare a cheltuielilor efectuate pe card, dar si o estimare a cat pot recupera.

Prin al treilea serviciu, Meridian va administra toti pasii de la primirea facturilor, la rambursarea taxei - lucru care poate fi facut in moneda pe care o alege compania - direct in contul de la banca, la rate prenegociate.

Faptul ca peste 86% dintre companiile din UE intampina dificultati la recuperarea TVA-ului platit in afara tarii si renunta in fiecare an la 5 miliarde de euro echivalentul TVA-ului cuvenit, pozitioneaza initiativa noastra ca pe o solutie unica, automatizata de a ajuta emitentii nostri si clientii acestora, a declarat directorul din cadrul MasterCard Worldwide, Steve Abrams.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri