Compania a confirmat obiectivele anuale privind majorarea nivelului castigurilor inainte de plata taxelor cu 20% pana la aproximativ cinci miliarde de euro (6,43 miliarde de dolari), in timp ce obiectivele privind veniturile nete anuale au fost fixate la peste 2,2 miliarde de euro.

GDF a inregistrat in primele noua luni ale anului vanzari de 19,11 miliarde de euro, cu mult peste valoarea de 14,47 miliarde obtinuta in primele noua luni ale anului 2005.

Un grup de analisti a estimat pentru Reuters ca GDF va inregistra in primele noua luni ale anului curent vanzari de 19,52 de miliarde de euro.

GDF se afla in plin proces de fuziune cu grupul de electricitate Suez, urmand astfel sa creeze al doilea grup energetic european, ca valoare de piata, dupa grupul britanic EDF.

Presedintele si directorul executiv Suez, Gerard Mestrallet, va conduce entitatea rezultata prin fuziunea companiilor Suez si Gas de France. Vicepresedintele companiei rezultate va fi Jean-Francois Cirelli, iar directorul financiar, Gerard Lamarche, au mai anuntat reprezentantii celor doua companii, cu ocazia prezentarii structurii noului grup.

Proiectul de fuziune Gaz de France-Suez, combatut intens de stanga franceza, fusese anuntat, in luna februarie, de catre premierul francez, Dominique de Villepin, ca mijloc de a contracara o eventuala oferta publica a grupului italian Enel, pentru compania Suez.

Dezbaterile parlamentare privitoare la acest proiect au fost finalizate, in Franta, la sfarsitul lunii septembrie, prin adoptarea de catre deputatii francezi a proiectului de lege care prevede privatizarea GDF, care deschidea calea fuziunii cu grupul Suez.