Profiturile Credit Agricole se majoreaza cu 12% in Q3

Principala banca franceza, Credit Agricole, a anuntat o crestere de 12% a profitului net obtinut in al treilea trimestru al anului curent , depasind estimarile pietei, in ciuda faptului ca veniturile grupului s-a redus comparativ cu trimestrele precedente, conform Reuters.

Credit Agricole a anuntat, miercuri, ca profitul net pentru al treilea trimestru al 2006 a atins 1,146 miliarde de euro (1,47 miliarde de dolari), cu 12% mai mult decat in aceeasi perioada a anului trecut, castigurile grupului fiind majorate intr-o anumita masura de achizitia bancii grecesti Emporiki.

Un grup de 15 analisti estimasera pentru Reuters ca grupul bancar francez va inregistra un profit net de 1,12 miliarde de euro in al treilea trimestru al anului 2006. Profitul brut in aceasta perioada a crescut cu 19% fata de aceeasi perioada a anului trecut, atingand 1,293 miliarde de euro, in timp ce veniturile s-au majorat cu 15%, pana la 3,813 miliarde de euro.

La inceputul acestei luni, bancile rivale BNP Paribas si Societe Generale au anuntat o crestere de 25%, respectiv 12% a profiturilor nete inregistrate in cel de-al treilea trimestru al 2006, insa cotele de crestere a castigurilor au fost mai mici.

Grupul Credit Agricole a inregistrat o performanta mai scazuta decat in trimestrul precedent, in al doilea trimestru al 2006, banca inregistrand profituri nete de 1,28 miliarde de dolari, iar pentru primul trimestru nivelul profiturilor nete s-a ridicat la 1,39 miliarde de euro.

In cursul lunii trecute, Credit Agricole a semnat un acord privind achizitionarea a peste 650 de filiale bancare italiene pentru suma de 7,5 miliarde de dolari, grupul bancar fiind astfel increzator privind performantele viitoare.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Tom Hanks, după COVID-19: Nu am nici un respect pentru cei care nu poartă mască
Setari Cookie-uri