Carrefour a pus ochii pe divizia poloneza a grupului olandez de retail Ahold

Grupul olandez de retail Ahold a anuntat ca va vinde operatiunile sale de retail din Polonia companiei franceze cu acelasi profil Carrefour, aceasta tranzactie fiind estimata la 375 de milioane de euro (496,4 milioane de dolari), conform Reuters citat de NewsIn.

Al patrulea grup pe plan mondial de retail specializat in alimentatie si servicii alimentare, Ahold, a declarat in cursul lunii trecute ca intentioneza sa vanda lantul sau de supermarketuri din Statele Unite ale Americii (US Tops) precum si operatiunile din Polonia si Slovacia, acest plan facand parte din procesul de reforma avand drept scop cresterea profitabilitatii prin care trece momentan firma olandeza.

Ahold a precizat ca vanzarea diviziei Ahold Polska se va finaliza in prima jumatate a anului 2007, fiind inca subiectul unor aprobari oficiale.

Grupul Ahold a precizat ca detine 179 de supermarketuri in Polonia sub brandul Albert, precum si 15 hipermarketuri si patru benzinarii.

Ahold isi desfasoara activitatea in Polonia din 1995 angajand peste zece mii de persoane.

Grupul francez este prezent si in Romania, reteaua incluzand in prezent sapte hipermarketuri, valoarea totala a investitiilor realizate pe aceasta piata depasind 220 de milioane de euro.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri