Franta ar trebui sa se asigure ca economia ei poate suporta fluctuatiile cursului monedei europene, in loc sa se planga din cauza lor, a declarat, miercuri, ministrul francez pentru intreprinderi mici si mijlocii (IMM-uri), Renaud Dutreil, informeaza NewsIn.

Renaud Dutreil a mai spus, pentru canalul francez de televiziune France 2, comentand intr-o maniera putin diferita de a celorlalti membri ai guvernului, ca Banca Centrala Europeana are motivele ei pentru inasprirea politicii monetare.

"Ar trebui sa fim in stare sa fim cei mai buni, indiferent care este contextul economic extern", a spus Dutreil. "Nu ar trebui sa ne smiorcaim, sa ne plangem sau sa ne lamentam despre lucruri care ne scapa de sub control. in prezent, nu controlam miscarile euro. Trebuie sa ne adaptam acestora", considera Dutreil.

"Nu vreau ca Franta sa isi faca iar iluzii ca Parisul ar fi in stare sa decida soarta lumii, ca am putea manipula rata de schimb a euro", a adaugat Dutreil.

Comentariile ministrului francez al IMM-urilor au fost foarte contrastante comparativ cu protestele impotriva aprecierii euro, lansate recent de catre autoritatile guvernamentale franceze, inclusiv premierul francez, Dominique de Villepin si ministrul francez de finante, Thierry Breton.

Dutreil a specificat ca exporturile Germaniei se dezvolta pozitiv chiar daca moneda europeana a crescut cu 18,4% fata de dolar, pana acum in anul in curs, inregistrand, luni, cel mai inalt nivel din ultimele 20 de luni, de 1,3370 dolari/euro.

"Ar trebui sa ne specializam productia si economia in asa fel incat sa fim mari exportatori, indiferent care este nivelul monedei europene", a spus Dutreil.

Revenind la subiectul BCE, Dutreil a spus: "Inflatia europeana a crescut cu 2%. Acesta este un factor ingrijorator pentru BCE a carei misiuni este sa asigure o rata moderata a inflatiei".
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri