Ministrul francez de finante, Thierry Breton, a declarat ca aprecierea euro nu trebuie invinuita pentru marirea costurilor, avertizand ca aprecierea rapida a monedei unice europene nu este benefica pentru economie

"La ultima intrunire a Eurogrupului (din care fac parte ministrii de finante din zona euro) am sperat ca vom putea discuta despre riscurile cu care este confruntata economia din cauza volatilitatii euro", a declarat Breton intr-un interviu acordat cotidianului Les Echos de luni, dupa cum informeaza NewsIn. "Dupa dezbateri indelungi, Eurogrupul s-a aliniat pozitiei mele si Jean-Claude Juncker (presedintele Eurogrupului) a declarat ca trebuie sa fim vigilenti privind evolutia rapida a monedei unice europene, lucru ce poate fi daunator pentru economie", a adaugat oficialul francez.

"Dar chiar si asa, nu este bine sa lasam persoanele din tara noastra sa creada ca moneda euro este singura cauza a majorarii costurilor in ultimii ani", a declarat acesta. Comentariile lui Breton vin dupa ce a fost intrebat daca considera potrivite atacurile unor politicieni importanti din Franta, atat din guvern cat si din opozitie, catre Banca Centrala Europeana.

Politicieni francezi, printre care si candidata partidului socialist la alegerile prezidentiale de anul viitor din Franta, Segolene Royal, cat si rivalul acesteia, Nicolas Sarkozy, de dreapta, au cerut extinderea controlului politic asupra BCE. Acestia au criticat Banca Centrala Europeana pentru atentia care o acorda luptei impotriva inflatiei, acuzand-o de piedici in calea cresterii economice.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
VIDEO Mesajul care a apărut pe strada pe care Trump ajunge la Casa Albă
Setari Cookie-uri