Intr-o tara in care plasticul este omniprezent, un supermarket din Thailanda a decis sa se opuna poluarii prin inlocuirea plasticului cu un tip mai natural de ambalaje: frunzele de banane, scrie dpa-international.

Incepand de anul trecut, supermarketul Rimping din orasul thailandez Chiang Mai a facut cateva schimbari pentru protejarea mediului. O data pe saptamana a inceput sa le ofere clientilor pungi de hartie, in locul celor de plastic. Dar, detaliul care a atras atentia oamenilor din toate colturile lumii au fost frunzele de banane cu care sunt impachetate legumele.

In Thailanda, ca si in nenumarate alte tari din intreaga lume, pungile de plastic sunt oferite clientilor gratuit cu orice bunuri achizitionate.

"Ca parte a initiativei noastre de a deveni un comerciant ecologic, am elaborat masuri pentru a reduce utilizarea plasticului", a declarat directorul de marketing al supermarketului, Atitarn Srisa-nga. Acesta a mai adaugat ca cea mai mare provocare a ambalajelor non conformiste este faptul ca legumele se ofilesc mai repede in cojile de banane decat ar fi facut-o in foliile de plastic.

Ideea s-a viralizat in social media

O pagina de Facebook care ofera servicii de imobiliare a postat cateva fotografii cu castraveti, fasole galbena, ardei, salata si ceapa verde, toate invelite in frunze si legate apoi cu fire de bambus. In doua saptamani, postarea a fost distribuita de 17.000 de ori si a primit peste 72.000 de like-uri.

Thailanda genereaza mai mult de un milion de tone de deseuri de plastic pe an si este al saselea cel mai mare poluator al oceanelor, potrivit Greenpeace.

Totusi, constientizarea problemei deseurilor din plastic a luat amploare in tarile din sud-estul Asiei, iar mai multe magazine fac eforturi sa reduca aceste deseuri.
De asemenea, aceste tari aveau inainte o traditie din a folosi frunzele de banane pentru a impacheta alimente, dar si ca sa serveasca mancarea pe ele, pe post de farfurii.

Multi locuitori din acea parte a lumii se declara bucurosi daca va reveni acest stil de a impacheta produsele.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri