Zeci de mii de australieni au fost nevoiti sa-si paraseasca sambata locuintele pentru a fugi din calea incendiilor de vegetatie, agravate de conditiile meteorologice catastrofale, informeaza AFP.

Temperaturile au depasit sambata 40 de grade Celsius, iar vanturile puternice au alimentat sute de incendii, cele mai multe scapate de sub control. Prognozele indica vanturi puternice si temperaturi ridicate pana seara, a declarat seful pompierilor din New South Wales, Shane Fitzsimmons, scrie Agerpres.

Metropola Sydney s-a confruntat sambata cu temperaturi record, 48,9 grade Celsius fiind inregistrate in suburbia vestica Penrith.

Cel mai populat oras al Australiei, cu peste cinci milioane de locuitori in zona metropolitana, Sydney se confrunta cu intreruperi de energie electrica dupa distrugerea de catre incendii a doua statii electrice. In acest context, autoritatile au solicitat rezidentilor sa reduca consumul de electricitate.

La Canberra, temperaturile au atins 44 de grade de grade Celsius, o valoare fara precedent, potrivit unui purtator de cuvant al serviciilor meteorologice australiene, care au avertizat totodata ca in cele doua orase temperaturile ar putea continua sa creasca.

Mai multe mesaje de avertizare au fost emise sambata in toata tara, unul dintre acestea referindu-se la un incendiu la sud-vest de Sydney care ar putea ajunge la periferia orasului.

Starea de urgenta a fost declarata in sud-estul Australiei, cea mai populata regiune a tarii, iar vineri autoritatile au emis un ordin de evacuare pentru peste 100.000 de persoane din trei state australiene.

Premierul australian Scott Morrison, criticat pentru raspunsul autoritatilor la aceasta criza, a anuntat sambata mobilizarea a 3.000 de militari rezervisti pentru a face fata incendiilor de vegetatie care devasteaza in prezent tara.

Sursa foto: anurakss / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri