Avionul de pasageri ucrainean probabil a fost doborat cu o racheta lansata de artileria antiaeriana iraniana, afirma oficiali militari americani citati de BBC.

Un oficial de la Pentagon, unul din cadrul comunitatii de informatii din SUA si un oficial irakian au declarat ca avionul Boeing 737–800 a fost doborat de o racheta antiaeriana Tor-M1 (Gauntlet, conform terminologiei NATO).

Evaluarea Pentagonului este ca atacul a fost accidental, in contextul in care artileria antiaeriana iraniana era activa de teama unei riposte a Statelor Unite la atacurile cu rachete asupra bazelor militare din Irak.

Comandamentul Central american (CENTCOM) a refuzat sa faca vreun comentariu pe aceasta tema.

Toate cele 176 de persoane aflate la bordul avionului de tip Boeing 737–800 care zbura de la Teheran spre Kiev au murit dupa prabusirea aeronavei.

Sursa foto: Guilherme Madaleno | Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri