Goldman Sachs achizitioneaza o parte din subsidiara de investitii bancare a Bancii Nationale Comerciale (BNC), cea mai mare banca de imprumut din Arabia Saudita, potrivit unei declaratii a bancii detinuta de statul saudit.

"Goldman Sachs si Al Ahli Financial Company intentioneaza sa colaboreze intr-o serie de zone de activitate in interiorul regatului si, de asemenea, in zone de activitate din strainatate, care au legaturi cu regatul", se precizeaza intr-o declaratie a BNC, dupa semnarea unui prim acord cu grupul bancar american Goldman.

"Memorandumul semnat prevede, de asemenea, participatia Goldman Sachs in capitalul Al Ahli Financial Company", a mai anuntat BNC, fara a da detalii.

Unul dintre managerii Al Ahli Financial, Sami Abdu, a declarat ca respectiva companie va avea un capital de un miliard de riali (peste 266 de milioane de dolari). BNC va pastra pachetul majoritar, potrivit televiziunii Al Arabiya, din Dubai.

Goldman Sachs, liderul mondial de pe piata bancara de investitii, va detine pana la 40% din Al Ahli Financial, a declarat un oficial BNC. "Partea detinuta de catre Goldman Sachs nu va depasi 40%", a spus acesta.