Goldman Sachs achizitioneaza o parte din subsidiara de investitii bancare a Bancii Nationale Comerciale (BNC), cea mai mare banca de imprumut din Arabia Saudita, potrivit unei declaratii a bancii detinuta de statul saudit.

"Goldman Sachs si Al Ahli Financial Company intentioneaza sa colaboreze intr-o serie de zone de activitate in interiorul regatului si, de asemenea, in zone de activitate din strainatate, care au legaturi cu regatul", se precizeaza intr-o declaratie a BNC, dupa semnarea unui prim acord cu grupul bancar american Goldman.

"Memorandumul semnat prevede, de asemenea, participatia Goldman Sachs in capitalul Al Ahli Financial Company", a mai anuntat BNC, fara a da detalii.

Unul dintre managerii Al Ahli Financial, Sami Abdu, a declarat ca respectiva companie va avea un capital de un miliard de riali (peste 266 de milioane de dolari). BNC va pastra pachetul majoritar, potrivit televiziunii Al Arabiya, din Dubai.

Goldman Sachs, liderul mondial de pe piata bancara de investitii, va detine pana la 40% din Al Ahli Financial, a declarat un oficial BNC. "Partea detinuta de catre Goldman Sachs nu va depasi 40%", a spus acesta.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri