Bancile Commerzbank si UniCredit s-au alaturat altor 17 ofertanti pentru banca de economii Landesbank Berlin, o vanzare in valoare de cinci miliarde de euro care ar putea submina protectia puternicelor banci publice ale Germaniei, informeaza NewsIn.

Licitatia este prima vanzare din toate timpurile a unei banci germane de economii, detinute de stat, care au o baza fidela de clienti, pentru care pot oferta banci comerciale. Reprezentantii detinatorului actual al bancii, orasul Berlin, au declarat ca 19 potentiali cumparatori si-au aratat interesul, din care fac parte investitori financiari si grupuri straine. Acestia au la dispozitie cateva luni pentru a-si pregati ofertele.

Vanzarea Landesbank Berlin, care ofera servicii aproape unei jumatati dintre berlinezi, a tras atentia intregii piete financiare si sursele apropiate afacerii sustin ca UniCredit si Commerzbank se afla printre ofertanti.

Potrivit Reuters, licitatia, care ofera posibilitatea de intrare pe una dintre cele mai restrictive piete bancare europene, preceda cea mai mare vanzare din domeniul bancar german, dupa ce UniCredit a achizitionat HVB, din Bavaria, cu doi ani in urma.

Cu toate acestea, vanzarea este controversata in Germania. Bancile de economii ale statului, care sunt comunitare si nonprofit, urmaresc sa impiedice trecerea Landesbank pe maini private deoarece se tem ca acest lucru va submina sistemul care le-a instituit dominatia.

Banca este vanduta in cadrul unei intelegeri cu Bruxelles, prin care Berlinului i s-a permis sa salveze Landesbank dupa ce a fost ruinata de un colaps al pietei imobiliare. Municipalitatea a pompat, la acel moment, bani pentru a revigora banca.

Suse apropiate afacerii au estimat ca banca ar putea obtine peste cinci miliarde de euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri