Rata somajului in tarile membre ale Organizatiei pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OCDE) s-a mentinut, in decembrie 2006, la acelasi nivel ca in luna precedenta, la 5,8%, si a scazut cu 0,6% fata de finalul anului 2005, datorita scaderii numarului de someri din Franta si Germania.

Datele publicate de organizatia celor 30 mai dezvoltate tari din lume sunt valabile doar pentru tarile din "Zona OCDE", in numar de 27 (tarile membre cu exceptia Mexicului, Islandei si Turciei).

Astfel, in tarile din zona euro (fara Slovenia), care sunt toate si membre OCDE, rata somajului a scazut in decembrie 2006 la 7,5%, cu 0,1% sub nivelul inregistrat in noiembrie si cu 0,9% sub cel de la sfarsitul anului 2005, informeaza NewsIn.

In Statele Unite, somajul a urcat cu 0,1% pana la 4,6% in ianuarie, raportat la luna anterioara, dar cu 0,1 puncte sub nivelul din ianuarie 2006, in timp ce Japonia a avut, in ultima luna a anului trecut, o rata a somajului de 4,1%, cu 0,1% peste nivelul din noiembrie si cu 0,3% mai putin decat la finalul lui 2005, potrivit OCDE.

Cele mai mari scaderi ale ratei somajului s-au inregistrat, in 2006, in Franta - de la 9,6 in decembrie 2005 la 8,5% la finalul anului trecut - si in Germania - de la 8,3% pana la 7,9% in acelasi interval.

In Canada, somajul a scazut cu 0,4% in 2006, pana la 6,1% in ultima luna a anului, iar in Marea Britanie, somajul era de 5,4% in octombrie, in crestere cu 0,4% fata de aceeasi luna din 2005. Statisticile OECD indic au o rata a somajului de 6,7% in Italia in septembrie 2006, cu 1% sub nivelul inregistrat cu un an in urma.

OECD are 30 de tari membre, din care 19 sunt in Uniunea Europeana (cele 15 tari membre ale Uniunii pana in 2004, plus Republica Ceha, Polonia, Slovacia si Ungaria). Celelalte 11 tari care fac parte din organizatia internationala sunt: Australia, Canada, Coreea de Sud, Elvetia, Islanda, Japonia, Mexic, Norvegia, Noua Zeelanda, Statele Unite si Turcia.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri