Cel mai mare producator indian de aluminiu, Hindalco Industries, a anuntat preluarea, pentru sase miliarde de dolari, in bani lichizi, a grupului american Novelis, ceea ce reprezinta o noua dovada a ofensivei grupului indian in Occident.

Achizitia, care trebuie sa fie aprobata de catre actionarii Novelis, intervine la zece zile dupa preluarea grupului siderurgic european Corus de catre indienii de la Tata Steel, pentru 10,6 miliarde de euro, cea mai mare preluare intreprinsa de catre un grup indian in strainatate, informeaza NewsIn.

Hindalco este o filiala a grupului indian Aditya Birla. Compania a anuntat printr-un comunicat, ca vrea sa finalizeze tranzactia in al doilea trimestru din 2007, printr-o cumparare cu bani lichizi, in valoare de sase miliarde de dolari, care include datoria de 2,4 miliarde de dolari a Novelis.

Grupurile indiene incep sa patrunda pe piata occidentala, alimentate de cresterea economica a Indiei, de aproximativ 9% pe an, a doua la nivel mondial, imediat dupa China.

Inaintea cumpararii Corus de catre Tata Steel, de la sfarsitul lunii ianuarie si a preluarii Novelis de catre Hindalco, companiile indiene au achizitionat concurenti straini, in primele noua luni din 2006, cu 7,2 miliarde de dolari, fata de preluarile in valoare de 4,5 miliarde de dolari in 2005, potrivit biroului britanic Dealogic.


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Rusii de la Vimetco anunta ca vand Alro in oferta publica