Pretul petrolului a urcat, miercuri, la aproape 60 dolari/baril, deoarece investitorii se asteapta ca stocurile de benzina sa scada si mai mult in Statele Unite ale Americii o data cu instalarea verii, informeaza NewsIn.

Analistii din piata se asteapta ca ultimul raport saptamanal al organizatiei Energy Information Administration pentru stocurile americane de benzina sa arate o a sasea scadere consecutiv a acestora, cu 1,7 milioane de barili.

"Benzina este factorul principal care influenteaza azi piata de energie, la fel ca si in ultimele zile", a spus un analist de la compania de consultanta din sectorul petrolier Petromatrix, Olivier Jakob, citat de Reuters. Barilul de titei tranzactionat pe piata americana s-a scumpit cu 44 de centi, la valoarea de 59,69 dolari, iar pretul petrolului Brent vandut la Londra a crescut cu 55 de centi, la 60,75 dolari/baril.

Asupra pretului petrolului se exercita si presiunea generata de ingrijorarea investitorilor cu privire la starea economiilor celor doua tari care sunt cei mai mari consumatori de energie ai lumii: Statele Unite ale Americii si China. La sfarsitul saptamanii trecute, petrolul a avut cel mai mic pret din ultimele sase saptamani.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri