Franța prelungește măsura carantinării pentru încă o lună de zile. După ce Parisul se afla deja în carantină, măsura se prelungește în toată țara, a anunțat Emmanuel Macron într-un discurs în care s-a adresat națiunii.

Această carantină înseamnă o închidere pe timpul nopții a activităților și o restricție a persoanelor de a se deplasa pe o rază mai mare de 10 km de locuința lor. Măsursa face parte dintr-un efort de a lupta împotriva unui al treilea val de COVID-19 în țară, scrie euronews.ro.

Liceele, școlile și creșele vor fi, de asemenea, închise timp de trei săptămâni, a adăugat Macron.

Președintele francez a fost criticat pentru reticența sa de a lua măsuri mai severe împotriva COVID-19, în contextul în care infecțiile au crescut în țară din cauza răspândirii unor variante care se răspândesc mai repede.

Vom pierde controlul dacă nu ne mișcăm acum (...) Este cea mai bună soluție pentru a încetini virusul.

Emmanuel Macron, președintele Franței

19 zone din Franța erau deja intrate într-un lockdown parțial, în ultimele săptămâni, care includea restricții pe timp de noapte. Oamenilor nu le era permis să iasă din locuințe pe o rază mai îndepărată de 10 km de locuințele lor, fără o declarație pe propria răspundere.

În urmă cu o zi, pe 30 martie 2021, Franța a înregistrat 30.000 de noi îmbolnăviri cu COVID-19 și 337 de decese. Un expert a declarat pentru sursa citată că mai mulți tineri mor acum de COVID-19, față de valul anterior al pandemiei.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri