Hornby, producător englez de machete de căi ferate, a raportat un salt important în vânzările anuale după ce oamenii și-au redescoperit vechile hobby-uri, în perioada de lockdown.

Compania, care vinde și Scalextrisc a vândut de 48,5 milioane de lire sterline până pe 31 martie 2021, cu 28% mai sus decât perioada similară a anului precedent, potrivit BBC.

Adulții și copiii deopotrivă au cumpărat jucăriile companiei pe timp de pandemie pentru puțin comfort psihologic, în vremuri așa stresante.

Lyndon Davies, directorul executiv

”Atunci când în lume sunt probleme, oamenii se întorc spre ei, căutând lucruri reconfortante cum sunt hobby-urile, care cu siguranță îți dau un anumit grad de comfort psihic”, a declarat Lyndon Davies, directorul executiv al companiei. Acesta a mai spus că au câștigat foarte mulți clienți noi, dar și faptul că, vechii clienți au cheltuit mult mai mult pe acest tip de hobby.

Fiind mult mai mult timp petrecut în case, această realitate le-a permis foștilor pasionați să se reconecteze cu jucăriile, machetele și alte produse cu care au copilărit, potrivit celor spuse de oficialul companiei, care a adăugat că atât părinții, cât și bunicii și-au redescoperit vechile pasiuni și le-au împărtășit cu copii sau nepoții lor.

O treime din vânzările industriei de jucării, machete și puzzel-uri au mers la adulți, o categorie de clienți care a fost supranumită ”kidults” (adulții copii).

Proprietarul machetei de sat Bekonscot, Brian Newman-Smith a spus că acesta a inspirat câțiva foști pasionați să-și retrăiască iubirea pentru jucării și machete în perioada de lockdown.

”Oamenii au avut piese Lego, trenulețe și Scalextric, dar apoi s-au căsătorit, au avut copii și toate acestea au fost abandonate. Acum, cu tot timpul extra, s-au întors la modelare indiferent de ce este vorba, respectiv aeronave, avioane sau trenulețe. Oamenii vin în magazin să vadă ce avem și găsesc ceva pentru a se inspira”, a explicat Newman-Smith.

Probleme cu livrările

Vânzările online și interesul reînnoit al vechilor consumatori a ajutat Hornby să facă un profit net de 300.000 de lire sterline în ultimele 12 luni și astfel să îmbunătățească pierderea de 3.4 milioane de lire sterline din anul precedent.

Însă compania a fost mai îngrijorată legat de livrarea produselor pentru care primise comezni având probleme și perturbări pe lanțul de aprovizionare, potrivit directorului executiv Davies. Hornby, care importă multe dintre produsele lor din Asia de Est a fost afectată de închiderea porturilor chinezești din cauza coronavirusului.

”Livrările încă mai au întârzieri pe lanțul de aprovizionare, iar acum aceasta are consturi de 3 ori mai mari pentru companie decât înainte”, au menționat oficialii producătorului de machete de tren.

Exportarea seturilor de machete de tren în UE a întâmpinat numeroase dificultăți astfel că la finalul anului trecut, procesul a fost stopat din cauza barierelor de comerț cauzate de Brexit. ”Livrările s-au reluat în ultimele săptămâni, dar încă sunt anumite țări care au procedurile deosebit de rigide”, a comunicat Hornby către piața de capital londoneză.

Profitul realizat este primul în ultimii 9 ani, care au fost foarte dificili pentru producătorul de machete de tren, probleme financiare care au culminat cu faptul că în 2017 Phoenix Asset Management a prleuat conducerea companiei și a implementat un plan de redresare financiară.

Sursa foto: By Paul Briden

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri