Lantul international de cafenele Starbucks care va intra anul acesta pe piata romaneasca, planuieste sa se extinda in Polonia, Cehia si Ungaria.

Reprezentantii Starbucks au semnat deja un acord preliminar cu grupul polonez de restaurante AmRest, informeaza International Herald Tribune."Dorim sa incheiem discutiile cu cei de la Starbucks in prima parte a cestui an, iar primele cafenele ar putea fi deschise in zece luni de la incheierea contractului", a spus purtatorul de cuvant al companiei AmRest, Mateusz Sielecki, informeaza editia electronica a International Herald Tribune, citat de NewsIn.

Oficialii AmRest nu au precizat valoarea capitalului necesar deschiderii cafenelelor Starbucks, dar estimeaza sa castige cel putin 50 milioane dolari anual, in urma acestei investitii. Grupul polonez, cu sediul central in Wroclaw, detine peste 200 de restaurante in Polonia, Cehia si Ungaria. De asemenea, AmRest a preluat in franciza renumitele fast-food-uri ca Burger King, KFC precum si restaurantele Pizza Hut.

Starbucks are peste 13.000 de locatii in lume si mai mult de 1.000 de depozite in Europa, Orientul Mijlociu si Africa. In Romania, franciza pentru cafenelele Starbucks a fost adusa de compania greceasca Marianopoulos, care mai detine si francizele pentru lanturile de magazine Marks&Spencer, Beauty Shop si Sephora.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Polonia: proiectul termocentralei anulat din cauza efectelor asupra mediului
Setari Cookie-uri