Siemens, acuzat de sindicatul IG Metall ca a mituit un alt grup sindical

Influentul sindicat al metalurgiei germane IG Metall acuza grupul industrial Simens ca a mituit membrii unui mic sindicat concurent, astfel incat acesta sa favorizeze compania in dialogul social, indica un comunicat al IG Metall.

"Avem indicii care ne arata ca Siemens a finantat micul sindicat AUB, cu scopul de a construi un fel de contrasindicat condus impotriva noastra", a declarat seful IG Metall, Jurgen Peters, anunta NewsIn, citand Reuters. "Speram sa obtinem in sfarsit transparenta in acest caz", a adaugat acesta. Scandalul din jurul AUB a izbucnit saptamana trecuta dupa arestarea si suspendarea imediata a unui membru din consiliul director al Siemens.

Johannes Feldmayer, directorul diviziilor grupului german de informatica si dezvoltare de tehnologii este suspectat de semnarea unor contracte fictive cu o agentie de consiliere si ca banii ar fi folosit in realitate la mituirea conducerii micului sindicat AUB, cu scopul de a limita influenta sindicatului mai puternic si cu mai multe revendicari IG Metall.

Acest nou caz face parte dintr-un scandal mai extins de coruptie care s-a creat in jurul Siemens, grupul mai fiind suspectat si ca a alimentat "cufere negre" pentru castigarea unor contracte in strainatate.

Asa numitele "cufere negre" ale unei companii sunt acele conturi sau grupuri de conturi care sunt acoperite prin mecanisme complexe ce scapa unui control intern normal, cu scopul de a varsa contributii politice, mite, comisioane oculte, de a acoperi cheltuielile pesonale ale conducerii si alte activitati ilegale, potrivit definitiei Organizatiei pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OECD).


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Câini antrenați pentru a depista persoanele cu COVID-19
Setari Cookie-uri