Comisia Europeană și-a asumat unul din cele mai ambițioase planuri de reducere a gradului de poluare din interiorul statelor membre. Până în 2030, planul UE e să reducă cu până la 55% emisiile de gaze cu efect de seră, până în 2030 și reducerea neutralității climatice până în 2050.

Până acum, estimările sunt pesimiste și arată că Europa va pierde obiectivul climatic cheie legat de reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră (parte a Pactului Verde), cu excepția cazului în care accelerează ritmul în ceea ce privește măsurile de tranziție energetică și îmbunătățește guvernanța, au declarat reprezentanți ai Enel, în cadrul unui studiu, preluat de euronews.

În ritmul actual, Europa va atinge obiectivul său pentru 2030 de reducere cu 55% a gazelor cu efect de seră în 2051, se mai arată în rezultatele studiului.

În iulie, Bruxelles-ul a dezvăluit o serie de măsuri ambițioase în pachetul său legislativ „Fit for 55” menit să pună Uniunea Europeană pe drumul cel bun pentru a îndeplini obiectivul din 2030 de reducere a emisiilor cu 55% față de nivelurile din 1990.

Studiul a arătat că sunt necesare investiții de aproximativ 3,6 trilioane de euro pe întregul bloc pentru a atinge obiectivele din 2030, cu un potențial impact cumulativ asupra creșterii economice a UE de peste 8 trilioane de euro.

„Este necesar să ne accelerăm și să ne dotăm cu un sistem de guvernanță adecvat la nivelul provocării reale pe care o avem și capabil să transpună intențiile în acțiuni concrete”, a spus directorul executiv al Enel, Francesco Starace.

Oficialul a arătat că, în ritmul actual, Europa va atinge obiectivul său de a crește cota de energie regenerabilă la 40% din consumul final în 2043, nu în 2030, ceea „ar fi prea târziu”.

Pentru a accelera procesul, specialiștii au recomandat să existe o cooperare mai strânsă între statele membre în ceea ce privește tranziția energetică și să adopte o abordare regională pentru ca acțiunile să poată fi integrate concret.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri