Într-o mișcare care ridică mizele conflictului ruso-ucrainean și mai mult, Vladimir Putin a recunoscut oficial cele două republici separatiste, Donețk și Lugansk.

Preşedintele rus Vladimir Putin a recunoscut independenţa teritoriilor separatiste proruse din estul Ucrainei, conform unui discurs televizat.

Acesta a amintit idei pe care le-a vehiculat și în trecut, subliniind faptul că Ucraina nu are tradiție ca stat național, făcând totodată referire la virusul naționalist ca "bombă cu explozie întârziată" și făcând o întreagă trecere prin istoria Rusiei.

Așa cum au remarcat mulți comentatori publici, Vladimir Putin a avut un discurs revizionist istoric, fiind, practic, incapabil să renunțe la ideile revanșarde referitoare la destrămarea Uniunii Sovietice, vorbind totodată despre "dreptul pe care îl are Rusia în Ucraina".

Este așteptat, din acest moment, un traseu legislativ repetat și în cazul Crimeei, practic spre un referendum al populației locale, urmat de o anexare. În același timp, este așteptată reacția Occidentului, care, cel mai probabil, va impune sancțiuni severe.

Totodată, se poate afirma fără doar și poate că în acest moment Vladimir Putin se situează în afara acordurilor de la Minsk, așa cum au fost ele concepute.

Nu în ultimul rând, este de remarcat și faptul că Vladimir Putin a afirmat faptul că Ucraina este o colonie a SUA cu "un regim-marionetă".

Președintele rus și-a încheiat discursul și cu o amenințare directă la adresa regimului de la Kiev, atenționând decidenții să termine cu războiul, altfel urmând să se confrunte cu consecințe serioase.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri