Preşedintele SUA, Joe Biden, a anunţat că SUA vor debloca 30 de milioane de barili de petrol din rezervele strategice pentru a stabiliza piaţa după invazia Rusiei în Ucraina.

''SUA au lucrat cu alte 30 de ţări pentru a debloca 60 de milioane de barili de petrol din rezerve din întreaga lume. America va conduce acest efort, deblocând 30 de milioane de barili de petrol'', a declarat preşedintele american în faţa membrilor Congresului în timpul primului său discurs despre Starea Uniunii, potrivit Agerpres.ro.

El a adăugat că Washingtonul este ''pregătit să facă mai mult, dacă este necesar''.

De asemenea, a spus că cea mai mare prioritate a sa este să ţină preţurile sub control.

Vezi și: LIVE UPDATE | Război Ucraina: Ziua 7 a conflictului (wall-street.ro)

Joe Biden îl numește ”dictator” pe Vladimir Putin și amenință că va confisca averile oligarhilor ruși

În același discurs, preşedintele SUA, Joe Biden, l-a atacat marţi dur pe liderul rus Vladimir Putin, numindu-l un ''dictator'' care este acum izolat de lume mai mult ca oricând. Vladimir Putin ''s-a înşelat'', ''suntem pregătiţi, suntem uniţi'', a spus Biden în primul său discurs despre Starea Uniunii la Washington, cerând Congresului american să ovaţioneze în picioare poporul ucrainean care ''nu se teme de nimic''.

Totuşi, ''dacă dictatorii nu plătesc preţul pentru agresiunea lor, ei provoacă şi mai mult haos'', a avertizat cel de-al 46-lea preşedinte din istoria SUA referindu-se la liderul de la Kremlin.

El i-a ameninţat pe oligarhii ruşi cu confiscarea "iahturilor, apartamentelor de lux şi a avioanelor lor", un grup operativ al Departamentului de Justiţie al SUA urmând să se axeze pe urmărirea penală a activităţilor criminale ale acestora.

Vezi AICI cele mai importante evenimente despre conflictul din Ucraina.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri