Șeful administrației din Sumî-Oblast, regiune din nord-estul Ucrainei, anunță că un coridor umanitar care a fost deschis mai marți va continua să funcționeze și miercuri, relatează BBC.

Este estimat că aproximativ 5.000 de persoane au părăsit orașul Sumî în două etape de evacuare, potrivit guvernului ucrainean.

Sumî, oraș aflat în apropiere de granița cu Rusia, a fost de zile întregi sub un bombardament rusesc aprig. Numai luni, 22 de persoane - inclusiv trei copii - au fost ucise în atacurile aeriene ruse, au declarat oficialii locali.

Autoritățile de la Moscova au anunțat și ele încă o încetare a focului, pentru a permite civililor din orașele atacate să fugă, potrivit rapoartelor presei de stat ruse. Coridoarele vor fi din nou deschise pentru Kiev, Cernihev, Sumî, Harkov și Mariupol.

Organizația Salvați Copiii estimează că aproximativ 800.000 de copii se numără printre cele două milioane de oameni care au fugit din Ucraina după începutul invaziei Rusiei, relatează BBC.

Potrivit reprezentanților organizației internaționale, mulți dintre ei fac călătoria singuri și ajung neînsoțiți.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri