Moscova a anunţat că sirienii se pot înrola ca voluntari pentru a lupta în Ucraina, în cadrul forţelor ruse, deoarece occidentalii trimit "mercenari" în sprijinul ucrainenilor, informează AFP, citată de Agerpres.

La scurt timp după ce preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a aprobat ideea de a trimite voluntari în Ucraina, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a precizat că ministrul apărării, Serghei Şoigu, informase că s-au oferit deja voluntari din Orientul Mijlociu, în special din Siria.

Peskov a precizat că nu se pune problema trimiterii unor voluntari ruşi.

Putin i-a ordonat lui Şoigu ca dacă există voluntari care doresc, "mai ales nu pentru bani, ci să îi ajute pe cei care trăiesc în Donbas" (regiunea din estul Ucrainei controlată în mare parte de separatiştii pro-ruşi - n. red.) , să le "iasă în întâmpinare" şi să îi ajute să ajungă în zona de luptă.

Preşedintele a apreciat că astfel de măsuri sunt justificate, deoarece "sponsorii occidentali ai regimului ucrainean nici măcar nu se feresc" şi acţionează pe faţă pentru a aduna "mercenari din întreaga lume, pentru a-i trimite în Ucraina".

Guvernul de la Kiev a anunţat crearea unei legiuni străine de voluntari, integrate în armata ucraineană, pentru apărarea teritoriului invadat de Rusia începând din 24 februarie.

"Dacă lumea occidentală este atât de entuziastă la ideea venirii unor diferiţi mercenari, atunci avem şi noi voluntari de partea noastră, care doresc să participe", a susţinut vineri Peskov.

AFP reaminteşte că Rusia a susţinut militar regimul de la Damasc în lupta cu forţele opoziţiei şi ale jihadiştilor, începând din toamna lui 2015, ajutându-l pe preşedintele Bashar al-Assad să îşi menţină controlul asupra unei mari părţi din Siria.

Zelenski: Inamicul a venit cu ideea de a aduce bandiți din Siria împotriva poporului nostru

În urma anunțului Rusiei, președintele ucrainean, Volodimir Zelenski a spus că rușii intenționează să aducă militanți din Siria în Ucraina care vor veni să ucidă pe terenuri care le sunt străine, relatează Interfax Ucraina.

"Inamicul a venit cu ideea de a aduce mercenari împotriva poporului nostru. Bătăuși din Siria. Din țara care a fost distrusă în același mod, așa cum fac invadatorii noștri de acum care distrug Mariupol și Harkov, Okhtyrka și Cernihiv, Volnovakha și Izium", a spus Zelenski într-un mesaj video.

Potrivit acestuia, "așa tratează trupele ruse pe poporul vorbitor de limbă rusă, despre a cărui „protecție" s-a vorbit atât de mult la Moscova. Rachete, bombe, artilerie. Și acum iată mercenarii sirieni care nu disting la toți cei care vorbesc ce limbă aici, la ce biserică merg și ce partid susțin”.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri