Locuitorii orașului rusesc Belgorod au transmis că a avut loc o explozie în apropierea satului Oktyabrsky, la aproximativ 12 kilometri de granița cu Ucraina, transmite agenția NEXTA, pe paginile de Twitter și Telegram.

A 19-a brigadă de rachete a lansat o lovitură precisă cu o rachetă Tochka-U la depozitul de rachete și arme de artilerie al Forțelor Armate din satul Oktyabrskoye de lângă Belgorod.

Din aceste depozite, „Rusia furnizează muniție pentru a ucide ucraineni”, scrie jurnalistul ucrainean Yuriy Butusov, după cum anunță NEXTA.

Guvernatorul regiunii Belgorod, Vyacheslav Gladkov, a confirmat informația însă nu a precizat cu exactitate ce s-a întâmplat. Incidentul are loc într-o zi importantă în ceea ce privește negocierile de pace dintre Rusia și Ucraina, la mai bine de o lună de la debutul războiului declanțat de Moscova. Armata rusă se retrage din zonele apropiate Kievului, deși această mutare nu înseamnă în mod automat o „stingere a focului”, după cum transmite Kremlinul.

Oficialii americani arată, însă, că nu există încă o garanție solidă cu privire la intențiile Moscovei de a urmări cu adevărat pacea în regiune. Turcia a spus că discuțiile au reprezentat cel mai semnificativ progres de până acum în discuțiile dintre ambele părți. Cu toate acestea, Blinken a transmis că există o diferență între ceea ce spune Rusia și ceea ce face, iar SUA s-au concentrat pe acesta din urmă.

-Vom reveni cu amănunte pe măsură ce vor apărea informații noi-

Sursa foto: Pexels

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri