Israelul a reacționat dur după ce șeful diplomației ruse a declarat că și Hitler era evreu, la fel ca președintele ucrainean Zelenski.

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a susţinut, într-un interviu pentru presa italiană, că Volodimir Zelenski, deși este evreu, se comportă ca un nazis, scrie Agerpres. Faptul că președintele de la Kiev este evreu "nu neagă elementele naziste din Ucraina. Cred că şi Hitler avea sânge evreiesc. Unii dintre cei mai răi antisemiţi sunt evrei", a spus șeful diplomației de la Kremlin.

Ca urmare a comentariilor lui Lavrov, Ministerul de Externe israelian l-a convocat pe ambasadorul Rusiei în Israel, Anatoli Viktorov, pentru a-i da explicații lui Gary Koren, şeful Diviziei Eurasia şi Balcanii de Vest din minister.

Mministrul israelian de externe Yair Lapid a declarat că remarcile lui Lavrov sunt "deopotrivă impardonabile şi scandaloase, şi o greşeală istorică teribilă. Evreii nu s-au ucis între ei în Holocaust. Cel mai josnic nivel de rasism împotriva evreilor este să-i acuzi pe evrei înşişi de antisemitism".

Raheli Baratz, şefa Departamentului pentru Combaterea Antisemitismului din cadrul Organizaţiei Mondiale Sioniste, a declarat că "războiul dintre Rusia şi Ucraina a provocat deja o creştere a incidentelor antisemite, iar acum, la doar câteva zile după Ziua Comemorării Holocaustului, ministrul rus de externe îndrăzneşte să-l echivaleze pe Zelenski cu Hitler, cel mai mare criminal de război din toate timpurile". "Lumea ar trebui să condamne această declaraţie îngrozitoare, care ar putea conduce instantaneu la un alt val de antisemitism şi hărţuire a evreilor", a avertizat ea.

Citește și: Putin, pregătit să declare „război total” Ucrainei. Fost șef NATO: Occidentul să se pregătească de război

Vladimir Putin a justificat invadarea Ucrainei prin necesitatea "denazificării" ţării vecine în cursul ”operațiunii militare speciale”.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri