”Militarii noștri luptă pentru siguranța țării. Facem tot ceea ce putem pentru a evita pierderile”, a declarat Vladimir Putin, în discursul său la parada de 9 mai, din Piața Roșie.

Președintele rus a continuat să acuze Occidentul de ostilitate la adresa Rusiei, precizând că există o ”degradare morală” în Europa.

Sursa Video: Euronews English/ Facebook

Ne confruntăm cu un sentiment de rusofobie în lume. Occidentul a încercat să ne amenințe în mod inacceptabil”, a mai spus președintele.

Putin a insistat că, la sfârșitul anului trecut, Occidentul pregătea în mod deschis un atac asupra Donbasului și Crimeei, iar la Kiev au existat apeluri pentru arme nucleare care au creat „o amenințare inacceptabilă chiar la granița noastră”.

Nu vom renunța niciodată la dragostea pentru patria mamă, din respect pentru strămoșii noștri și pentru tradițiile seculare. Nu vom uita niciodată lecțiile din cel de-al Doilea Război Mondial și ne vom aminti de toți cei care s-au sacrificat”, a mai adăugat președintele.

Nu în ultimul rând, Vladimir Putin și-a exprimat regretul față de soldații uciși sau răniți în ”operațiunea specială” din Ucraina. În același sens, a mulțumit medicilor care i-au îngrijit pe cei răniți și a precizat că familiile soldaților vor primi susținere din partea organizațiilor din țară.

Parada de 9 mai s-a desfășurat în stilul rusesc, cu mare fast, dar fără participarea vreunui oficial străin. La paradă sunt implicați peste 11.000 de militari, peste 131 de vehicule de luptă și 77 de avioane și elicoptere, marcând aniversarea a 77 de ani de la victoria Armatei Roșii asupra Germaniei naziste.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristina Marin
Cristina Marin s-a alăturat redacției la începutul anului 2020, cu puțin timp înainte de declanșarea pandemiei. Coincidență sau nu, cei peste trei ani petrecuți în cadrul rețelelor private de sănătate din România au ajutat-o să înțeleagă mai bine relația dintre pacient și sistemul de sănătate autohton despre care scrie în prezent la publicația Wall-street.ro. Cristina se află în permanentă legătură cu medicii din spitalele românești și...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri