Serghei Andreev, ambasadorul Federației ruse în Polonia, a fost stropit cu vopsea roșie atunci când a încercat să depună o coroană de flori la cimitirul soldaților sovietici.

Serghei Andreev, ambasadorul Federației ruse în Polonia, a fost stropit cu vopsea roșie atunci când a încercat să depună o coroană de flori la cimitirul soldaților sovietici căzuți în Al Doilea Război Mondial. Sute de protestari s-au strâns cu acest prilej, potrivit CBS, acuzându-i pe ruși că sunt ”criminali” și fasciști”. După ce a fost lovit cu două pungi de plastic pline cu vopsea, Andreev a renunțat la ceremonie.

Furia protestatarilor a fost ”complet de înțeles” și nu există niciun motiv pentru a-i blama, a declarat Piotr Müller, purtător de cuvânt al guvernului polonez. Rusia a intenționat să provoace emoții puternice prin ceremonia la care a participat Andreev, a spus oficialul. Dacă Kremlinul nu vrea să mai producă asemenea emoții puternice, ”ar trebui să se oprească din a ucide oameni și a comite un genocid în Ucraina”.

Ministrul de Interne, Mariusz Kamiński, a scris și el pe Twitter că protestul a fost legal, iar ”emoțiile femeilor din Ucraina care au luat parte la demonstrație, în vreme ce soții lor luptă eroic pentru a-și apăra țara, sunt complet de înțeles”. Kamiński a precizat și că ambasadorului i s-a recomandat oficial să renunțe la ceremonie.

Doar ministrul de externe, Zbigniew Rau, a calificat incidentul drept ”regretabil. ”Diplomații au protecție specială, indiferent de politicile guvernelor lor”, a spus el.

Între timp, diplomația rusă a transmis o notă de protest și a cerut reorganizarea ceremoniei în condiții de siguranță. Mai mult, Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a ministerului rus de externe, a acuzat Varșovia să ”tolerează bandiți neo-naziști” și a descris incidentul drept ”o reîncarnare a fascismului”.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri