Succesorul rusesc al lanțului de cafenele Starbucks a deschis prima locație din Moscova, având un logo rusificat și propria variantă de produse, un exemplu fiind transformarea celebrului Frappuccino în „Frappucito”.

Starbucks, care avea 2.000 de angajați în cele 130 de magazine din Rusia, a suspendat activitatea și livrările în Rusia pe 10 martie. Compania americană a anunțat o ieșire completă din Rusia în mai, după aproape 15 ani pe piață. Doar 1% din totalul veniturilor Starbucks la nivel global proveneau din Rusia înainte de acest exit.

Stars Coffee, fostul lanț Starbucks, a deschis primul său magazin de cafea în centrul Moscovei, scrie Moscow Times.

Timur Yunusov, un faimos rapper pro-Kremlin cunoscut sub numele de Timati și faimos pentru melodia ”Welcome to St. Tropez”, este unul dintre cel doi copropietari ai Stars Coffee. Celălalt acționar este restauratorul Anton Pinskiy. Cei doi au prezentat noul brand cu un logo care seamănă foarte mult cu emblematica sirenă Starbucks.

Sirena a fost înlocuită de o femeie care poartă o basma rusească numită kokoshnik în loc de coroană.

Retail jobs

„În afară de cerc, nu veți găsi nimic în comun” între siglele Starbucks și Stars Coffee, a declarat Pinskiy pentru Reuters.

Printre celelalte scchimbări făcute la Stars Coffee se numără faimoasa băutură de cafea cu gheață Frappuccino de la Starbucks, vândută ca „Frappucito”, potrivit site-ului de știri RBC. Noua franciză Stars Coffee este programată să deschidă încă 10 magazine la Moscova în cursul acestei luni, apoi să se redeschidă complet în toată țara în septembrie.

Un total de 90 de cafenele Stars sunt așteptate să funcționeze la Moscova, împreună cu 15 în Sankt Petersburg și 15 în alte orașe. Restul va funcționa împreună cu Redbox, un restaurant panasiatic deținut de Timati și Pinskiy.

Stars Coffee este cel mai recent exemplu de marcă occidentală majoră care își vinde activele proprietarilor ruși, McDonalds, Deloitte, Ernst & Young reîncepând toate operațiunile sub noi nume și cu noi acționari.

Citeste si:
Ambasada SUA din Moscova: ”Părăsiți Rusia imediat, cât mai aveți cum”
Ambasada SUA din Moscova,...

Sursa foto: Stars Coffee

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri F