Bank of America a facut recurs ieri la decizia tribunalului comercial de la Amsterdam prin care a fost blocata vanzarea subsidiarei americane a ABN Amro, LaSalle Bank catre Bank of America, a anuntat potrivit NewsIn, Curtea Suprema a Olandei.

Bank of America a dat in judecata si banca olandeza ABN Amro, din cauza suspendarii vanzarii bancii LaSalle. Bank of America sustine ca tribunalul comercial de la Amsterdam si-a depasit atributiile cand a suspendat o tranzactie pe care Bank of America o considera valida. Bank of America a facut recurs la Curtea Suprema a Olandei, a spus o purtatoare de cuvant a tribunalului.

Actionarii ABN Amro au reusit la data de 3 mai sa obtina o decizie a tribunalului comercial de la Amsterdam privitoare la suspendarea vanzarii subsidiarei americane LaSalle, cu argumentul ca ii impiedica sa ia in considerare oferte pentru preluarea intregii banci olandeze.

ABN Amro a anuntat vanzarea subsidiarei americane LaSalle si faptul ca recomanda fuziunea cu banca britanica Barclays la data de 23 aprilie, dar un consortiu condus de Royal Bank of Scotland, din care face parte si banca spaniola Santander si grupul belgiano-olandez Fortis a facut o oferta rivala pentru preluarea ABN, de 71 milioane euro (96 milioane dolari), cu conditia ca subsidiara LaSalle sa ramana in cadrul grupului financiar olandez.