Guvernul Ungariei va lua "profiturile suplimentare" din vânzările de combustibili ale grupului ungar de petrol şi gaze Mol, a anunţat miercuri premierul Viktor Orban într-o postare pe Facebook, la o zi după ce autorităţile de la Budapesta au eliminat plafonarea preţurilor la carburanţi, transmite Reuters, citează Agerpres.

"În ultimele zile, sancţiunile impuse de Bruxelles în domeniul petrolului au intrat în vigoare şi s-a întâmplat lucrul de care ne temeam. De acum înainte sunt vizate preţurile petrolului în întreaga Europă", a explicat Orban, adăugând că în Ungaria Guvernul va lua profiturile suplimentare generate astfel şi le va redirecţiona către bugetul statului.

Marţi, Guvernul Ungariei a eliminat plafonarea preţurilor la carburanţi, după ce mulţi oameni au intrat în panică şi au achiziţionat cantităţi mari de combustibili dar şi din cauza importurilor insuficiente.

Gergely Gulyas, directorul de Cabinet al premierului Viktor Orban, a anunţat marţi seara că Executivul a trebuit să anuleze imediat plafonarea preţurilor, la recomandarea grupului ungar de petrol şi gaze Mol. Jucătorii străini şi-au redus livrările de combustibili spre Ungaria, după ce autorităţile au plafonat preţurile la benzină şi motorină la 480 forinţi (1,22 dolari) pe litru.

Guvernul condus de premierul Viktor Orban a introdus plafonarea preţului carburanţilor în luna noiembrie a anului trecut dar problemele apărute pe partea de aprovizionare au forţat Executivul de la Budapesta să reducă amploarea schemei de plafonare în luna iulie, astfel încât cei care conduc automobile de firmă nu mai pot cumpăra carburanţi la preţuri plafonate. Plafonarea preţurilor la carburanţi urma să expire la finalul acestei luni.

"Nu mai putem aştepta...deoarece acesta este singurul mod de a asigura securitatea aprovizionării", a afirmat Gergely Gulyas la o conferinţă comună cu preşedintele director general al Mol, Zsolt Hernadi.

Preţul la benzină va creşte la aproximativ 640 forinţi pe litru, în timp ce preţul la motorină va fi de 699 forinţi pe litru. De asemenea, Hernadi a anunţat că Mol a început majorarea cantităţii de ţiţei procesate la rafinăria sa de la Dunăre, Szazhalombatta, şi se aşteaptă să ajungă la utilizarea integrală a capacităţii în următoarele săptămâni.

Sursa foto: josefkubes / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri