Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski le-a cerut ţărilor G7 să furnizeze Ucrainei mai multe arme şi echipamente militare, după aproape nouă luni de la invazia rusă a ţării sale, relatează AFP, preluat de Agerpres.

"Ucraina are nevoie de tancuri moderne", de "artilerie, tunuri şi obuze", precum şi de "rachete cu rază lungă de acţiune", a menţionat preşedintele Zelenski la reuniunea G7, prin videoconferinţă, potrivit preşedinţiei ucrainene.

Ucraina are nevoie de "aproximativ două miliarde de metri cubi" de gaz suplimentar pentru a trece iarna, a precizat preşedintele Volodimir Zelenski, după ce Rusia a deteriorat considerabil infrastructura energetică a ţării în ultimii ani.

"Teroarea împotriva centralelor noastre electrice ne-a determinat să folosim mai mult gaz decât ne-am aşteptat. Şi de aceea avem nevoie de un sprijin suplimentar, în această iarnă. Vorbim despre un volum de aproximativ două miliarde de metri cubi de gaz care trebuie achiziţionat suplimentar", a spus el în discursul difuzat prin videoconferinţă.

De câți ani va fi nevoie pentru refacerea stocurilor de muniție ale Occidentului după războiul din Ucraina

Completarea stocurilor de muniţii de artilerie occidentale, diminuate semnificativ în urma ajutorului oferit Ucrainei pentru a opri invazia rusă, va necesita 10-15 ani, estimează proprietarul unei mari companii cehe producătoare de armament, citat de Reuters, preluat de Agerpres.

Cu o industrie militară foarte dezvoltată, Republica Cehă, pe lângă armele şi muniţiile standard NATO pe care le produce, a produs de asemenea numeroase arme şi muniţii sub licenţă sovietică şi are astfel o industrie de apărare compatibilă cu nevoile armatei ucrainene, fiind acum o piesă importantă în ajutorul militar oferit Ucrainei, ajutor pentru care guvernul de la Praga s-a arătat foarte deschis. În timpul scurs de la invazia rusă, Republica Cehă a livrat Ucrainei muniţii, sisteme de apărare antiaeriană, tancuri, blindate şi arme uşoare.

Potrivit lui Michal Strnad, care deţine compania cehă producătoare de armament Czechoslovak Group (CSG), în pofida fluxului consistent de muniţii primite, trupele ucrainene nu au muniţii suficiente, întrucât în urma ajutorului oferit Ucrainei armatele statelor occidentale se confruntă cu o diminuare a propriilor stocuri, în timp ce capacităţile de producţie sunt limitate.

Sursa foto: www.president.gov.ua

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri