Ambasadorul Rusiei în SUA a acuzat Washingtonul de lipsă de voinţă de a pune capăt războiului din Ucraina, început de Moscova acum mai bine de 10 luni, în urma unui anunţ al Statelor Unite de a furniza Kievului transportoare blindate de personal, relatează vineri DPA, conform Agerpres.

Toate acţiunile recente ale SUA arată în mod direct că Washingtonul nu îşi doreşte o soluţie politică în Ucraina, a declarat ambasadorul rus Anatoli Antonov joi la Washington, adăugând că nu există "nicio îndoială" asupra "responsabilităţii prelungirii recentului conflict", potrivit agenţiei de presă ruse de stat TASS.

Comentariile vin după ce SUA şi Germania au anunţat că vor furniza Ucrainei transportoare blindate de personal, primele vehicule de luptă de infanterie proiectate de Occident pe care le va primi Kievul. Anunţul vine după o decizie a Franţei la începutul acestei săptămâni de a furniza vehicule de recunoaştere descrise drept "tancuri uşoare".

Antonov a spus că armele livrate Kievului duc lipsă de o "natură defensivă", aşa cum susţin ţările occidentale.

Decizia Washingtonului de a furniza vehicule de luptă pentru infanterie Bradley este confirmarea "că Statele Unite nu au de gând să asculte apelurile repetate ale părţii ruse de a lua în considerare posibila implicare a unui astfel de curs periculos al Washingtonului", a mai declarat ambasadorul.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri