Germania își proipune să legalizeze canabisului în scop recreațional, însă planurile pe care le are în acest scop, pentru 2024, par din ce în ce mai puțin probabile, mai ales pentru că încă nu și-a prezentat propunerile Comisiei Europene.

Ministerul Sănătății a precizat într-un e-mail că proiectul său de lege privind legalizarea canabisului în Germania este „în curs de redactare” în cadrul guvernului federal.

„Sunt multe întrebări juridice și operaționale privind punerea în aplicare ce trebuie să primească răspuns și să fie coordonate între ministerele responsabile înainte de a putea fi înaintat către Comisia Europeană”, a precizat Ministrul Sănătății.

Autoritățile de la Berlin au făcut anunțul privind proiectul de legalizare a cannabisului în octombrie 2022. Conform planului, consumatorii germani ar putea cumpăra până la 30 de grame de cannabis pentru consum privat. Livrările ar urma să fie cultivate și distribuite printr-o piață controlată, potrivit Euronews.com.

De asemenea, cetățenilor li se vor permite să cultive câte trei plante de cannabis.

„Obiectivul guvernului federal privind distribuția controlată este de a proteja cât mai bine sănătatea consumatorilor, de a asigura protecția copiilor și a tinerilor, precum și de a reduce criminalitatea legată de droguri și de a restrânge piața neagră”, a mai spus Ministerul Federal al Sănătății din Germania pentru Euronews.

Acesta este un proiect fără precedent în UE și se confruntă în prezent cu o examinare dură din partea Bruxelles-ului, care are puterea de a-l anula sau de a-l face.

Care este poziția Europei în ceea ce privește legalizarea cannabisului?

Europa a adoptat de mult timp o abordare conservatoare față de legalizarea cannabisului. Vânzarea și consumul acestui drog sunt ilegale în întreaga Europă, cu excepția Maltei, unde a devenit legal pentru uz personal din 2021.

Mai multe țări europene, printre care Austria, Olanda și Portugalia, au dezincriminat posesia unor cantități mici de cannabis. Luxemburg a anunțat planuri de legalizare în 2018, dar a trebuit să dea înapoi după ce s-a lovit de legislația UE. Există șansa ca aceasta să devină și soarta Germaniei.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri