Julie Roehm a fost concediata pe motiv ca un specialist in marketing a acuzat-o ca ar fi primit cadouri de la o agentie de publicitate alaturi de care a incheiat ulterior un contract si ar fi utilizat necorespunzator fondurile companiei. Ea a declarat ca insusi directorul companiei, Lee Scott, a acceptat sa primeasca numeroase daruri, oferind si numeroase reduceri la iahturi si diamante.

Oficialii Wal-Mart declara ca au analizat atent acuzatiile, clasand cazul ca fiind unul fara prea mare interes.

Roehm a fost concediata in decembrie anul trecut, dand in judecata compania pe motiv de incalcare a angajamentelor prevazute in contract.

Citeste si:

Wal-Mart a contracarat, declarand ca fosta angajata a acceptat cadouri de la DraftFCB, o agentie de publicitate pe care mai tarziu a solicitat-o. Ea a mai fost acuzata de utilizare necorespunzatoare a fondurilor companiei pentru a finanta o excursie cu un subordonat despre care se vehicula ca are o relatie cu angajata.

In documentele pentru proces, Roehm a mentionat ca directorului Wal-Mart i-au fost oferite “preturi preferentiale ”la cumpararea unor yachturi si “un diamant roz pentru sotia lui” datorita relatiei dintre acesta si omul de afaceri Irwin Jacobs. De asemenea, au fost aduse acuzatii si catorva executivi ai Wal-Mart care au acceptat bilete si permise de trecere in culise la un concert rock in timpul unei intalniri cu comercianti in Barcelona, Spania.

Wal-Mart a negat acuzatiile si in acest caz. “Acest proces este despre Julie Roehm si comportamentul ei neadecvat”, a declarat purtatorul de cuvant al companiei, John Simley. ”Documentele ei arata cat de slab este cazul”. ”Vom adresa aceste probleme in sala de judecata”, a incheiat Simley.