Coreea de Sud a ajuns la un acord pentru a da cu titlu de împrumut 500.000 de obuze de artilerie calibru 155 mm Statelor Unite, ceea ce i-ar putea oferi Washingtonului o flexibilitate mai mare în a furniza muniţie Ucrainei, a potrivit cotidianul sud-coreean DongA Ilbo, relatează Reuters, citat de Agerpres.

Preşedintele Yoon Suk-yeol a afirmat că legea sud-coreeană ce interzice furnizarea de arme ţărilor angajate în conflict face dificilă trimiterea de arme Ucrainei.

Publicaţia a menţionat că obuzele sunt destinate în primul rând Statelor Unite pentru completarea stocurilor acestora.

SUA au achiziţionat deja anul trecut 100.000 de astfel de obuze şi au solicitat în februarie să cumpere cel puţin aceeaşi cantitate, dar guvernul de la Seul caută o altă modalitate de a furniza muniţia.

''Am optat să sporim semnificativ volumul obuzelor, dar prin metoda închirierii, după explorarea modalităţilor de a răspunde la cererea aliatului de sânge, cu bună credinţă, respectând principiul guvernului de a nu furniza arme letale Ucrainei'', a declarat o sursă apropiată acestui dosar.

Atât Seulul, cât şi Washingtonul au confirmat că negociază un acord privind furnizarea de piese de artilerie, dar nu există o declaraţie oficială privind eventuala încheiere a unei înţelegeri în această privinţă. Cotidianul DongA Ilbo a anunţat că acordul a fost convenit în luna martie.

Ministerul Apărării sud-coreean a afirmat că aliaţii explorează căi de a sprijini Ucraina, dar a refuzat să confirme că au loc discuţii specifice.

Pe 24 februarie anul trecut, Rusia a lansat o agresiune neprovocată şi nejustificată împotriva Ucrainei vecine. Moscova a susţinut constant că desfăşoară o ''operaţiune militară specială de denazificare'' a ţării vecine şi de protejare a populaţiei rusofone din Ucraina.

Sursa foto: Shutterstock / Sergey Dzyuba

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri