Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a declarat, la Oradea, că Ucraina va izbândi în război şi că va face parte din familia democraţiilor occidentale, situaţie în care şi Republica Moldova are o şansă mai bună să evadeze din "capcana geografiei şi istoriei de până acum", conform Agerpres.

"Suntem convinşi că Ucraina va izbândi în acest efort de a-şi apăra independenţa şi suveranitatea. Există o încleştare extrem de violentă în continuare. Contraofensiva care a început va fi una probabil de durată, nu va fi uşor, pentru că Federaţia Rusă şi-a construit sisteme defensive destul de robuste, dar cu sprijinul nostru şi cu voinţa ucrainenilor de a-şi apăra independenţa şi libertatea sunt convins că Ucraina va izbândi. Suntem absolut convinşi că Ucraina va izbândi în acest război şi că va face parte din familia democraţiilor occidentale," a declarat, într-o scurtă întâlnire cu presa, Mircea Geoană.

Secretarul general adjunct al NATO a subliniat că România şi ceilalţi 30 de aliaţi din NATO sunt extrem de uniţi în a ajuta Ucraina, "o chestiune moralmente corectă, strategic necesară şi politic indispensabilă".

"Ieri la Londra a avut loc o mare conferinţă pentru reconstrucţia Ucrainei. (...) Ar fi foarte bine să vorbim cu companiile noastre, cu porturile noastre - România este al cincilea producător de nave din Europa - să încercăm să găsim relaţii şi pe plan de investiţii, de reconstrucţie. Şi mai este un lucru important pentru noi: dacă Ucraina reuşeşte - şi va reuşi - şi Republica Moldova are o şansă mai bună să evadeze din acea capcană a geografiei şi istoriei de până acum," a afirmat Mircea Geoană.

Secretarul general adjunct al NATO a susţinut joi, la Muzeul Ţării Crişurilor (MTC) din Oradea, o conferinţă de nivel internaţional intitulată "Viziune, inovare, transformare", eveniment moderat de managerul MTC, prof. univ. dr. Gabriel Moisa, în seria de manifestări cultural-ştiinţifice ale instituţiei

Sursa foto: Shutterstock / roibu

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri