Un cuplu în bătrâni din Marea Britanie s-a declarat „îngrozit” după ce a fost taxat cu 110 de lire sterline (circa 128 de euro) de către Ryanair pentru tipărirea biletelor la aeroport, relatează BBC.

Ruth, în vârstă de 79 de ani, și Peter Jaffe, în vârstă de 80 de ani, au declarat au trebuit să plătească taxa de printare după ce și-au descărcat din greșeală biletele întors în loc de biletele de dus.

Soții Jaffe, din Ealing, Marea Britanie, aveau zbor de pe aeroportul Stansted către Bergerac, Franța. Ruth Jaffe a spus că a găsit site-ul Ryanair „foarte confuz”, dar, în ciuda acestui fapt, a crezut că a reușit să le imprime biletele cu o zi înainte de zbor.

Abia când a ajuns la aeroport și-a dat seama că a tipărit biletele greșite.

„Atunci mi s-a spus că trebuie să merg la biroul Ryanair pentru a obține un bilet de îmbarcare și acolo m-au taxat cu 55 de lire sterline de persoană”, a spus ea. „[Am fost] îngrozită”.

Ea a adăugat că nu a fost ușor pentru soțul ei să meargă dintr-o parte a aeroportului în alta. „Eram destul de tulburată și de supărată”.

Soții Jaffe au spus că nu au avut de ales decât să plătească, deoarece erau oameni care îi așteaptau în Franța.

Potrivit Skyscanner.net, cele mai bune oferte pentru biletele la Ryanair între Stansted și Bergerac variau între 36 și 49 de lire sterline. Așadar, este posibil ca printarea unui bilet să fi costat mai mult decât zborul.

Val de reacții negative față de Ryanair pe rețelele de socializare

Evenimentul a declanșat o serie de critici pe rețelele de socializare cu privire la taxele companiei aeriene. Fiica lor a postat pe X, rețeaua de socializare cunoscută anterior sub numele de Twitter, spunând că mama ei a făcut „o greșeală sinceră”.

„110 lire pentru două bucăți de hârtie care a durat 1 minut. Să vă fie rușine”, a spus ea către compania aeriană low-cost.

Ea a adăugat că și părinții ei au trebuit să plătească și o taxă suplimentară pentru a sta unul lângă altul, deoarece tatăl ei are un handicap.

Postarea ei, care a fost vizualizată de peste 13 milioane de ori, a devenit virală, iar mulți utilizatori ai rețelelor sociale s-au plâns de costul ridicat al tipăririi biletelor de îmbarcare în aeroport și de alte taxe „surpriză”.

Întrebată despre valul uriaș de reacții de pe rețelele de socializare, doamna Jaffe a spus: „ Cred că oamenii urăsc Ryanair”. „Dacă ești în vârstă și nu ai fost crescut folosind computere din prima zi, poate fi foarte dificil”, a mai spus Ruth Jaffe.

Peter Jaffe a adăugat: „Este și aspectul de a face bani (mai mulți), prin faptul că a trebuit să plătim în plus pentru a sta împreună”.

Ryanair dă vina pe bătrâni

Ryanair a susținut că tarifele sunt în conformitate cu politica sa și că nu este nicio greșeală din partea companiei.

Ryanair a declarat într-un comunicat: „Toți pasagerii care călătoresc cu Ryanair sunt de acord să se înregistreze online înainte de a ajunge la aeroportul lor de plecare și tuturor pasagerilor li se trimite un e-mail/SMS, reamintindu-le să facă acest lucru cu 24 de ore înainte de plecare.

„Regretăm că acești pasageri și-au ignorat mesajele prin e-mail și nu s-au înregistrat online.”

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri