Rusia a anunţat că drone ucrainene au lovit duminică trei regiuni separate, rănind cinci persoane şi forţând două dintre aeroporturile Moscovei să devieze zborurile pentru scurt timp, informează Reuters.

Regiunile Rusiei Kursk şi Rostov, care ambele se învecinează cu Ucraina, au raportat lovituri de drone, în timp ce Ministerul rus al Apărării a anunţat că a bruiat o dronă ucraineană în regiunea Moscovei, forţând-o să se prăbuşească într-o zonă nepopulată, conform Agerpres.ro.

Organismul de control al aviaţiei din Rusia a anunţat că a oprit pentru scurt timp zborurile către aeroporturile Vnukovo şi Domodedovo ale oraşului, ca răspuns.

"În jurul orei 4.00 dimineaţă (1.00 GMT), o încercare a regimului de la Kiev de a efectua un atac terorist cu o dronă asupra infrastructurii Moscovei şi regiunii Moscova a fost dejucată", a declarat Ministerul rus al Apărării într-un comunicat, citat de France Presse.

"Nu au fost victime sau pagube", a precizat ministerul.

Guvernatorul regiunii Kursk a declarat că 5 persoane au fost uşor rănite şi un incendiu a izbucnit după ce o dronă a lovit gara oraşului cu acelaşi nume. O dronă "s-a prăbuşit pe acoperişul gării, după care a izbucnit un incendiu" ce "a fost stins la 3.46 (0.46 GMT)", a spus Roman Starovoit.

"Acoperişul, faţada şi prima platformă au fost avariate. În plus, în urma undei de şoc, sunt pagube în sala de aşteptare şi în tunelul pietonal", s-a plâns el pe aplicaţia Telegram, citat de AFP.

Starovoit, responsabil al acestei regiuni situate la graniţa cu Ucraina, a dat asigurări că 50 de persoane se aflau la faţa locului în momentul atacului.

Guvernatorul regiunii Rostov a anunţat la rândul său că nu sunt răniţi sau pagube.

Loviturile de drone ucrainene atât în regiunile de graniţă, cât şi asupra capitalei Rusiei au devenit din ce în ce mai frecvente în ultimele luni, raportate de asemenea în districtul financiar al Moscovei.

În mai, Rusia a anunţat că două drone ucrainene au încercat să atace Kremlinul.

De obicei, Ucraina nu comentează cine este în spatele atacurilor pe teritoriul Rusiei, deşi oficialii şi-au exprimat în mod public
satisfacţia în legătură cu aceasta, notează Reuters.

Sursa foto: Alexey Smyshlyaev / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri