Un tribunal federal american a decis că procesul de la Washington împotriva fostului preşedinte Donald Trump privind încercările sale de a inversa rezultatul alegerilor prezidenţiale din SUA din 2020 va începe la data de 4 martie 2024, transmit Reuters şi AFP, citate de Agerpres.

Anunţul a fost făcut de către judecătoarea Tanya Chutkan, care va conduce dezbaterile.

Procurorul special Jack Smith propusese ca procesul contra lui Donald Trump să înceapă la 2 ianuarie 2024, însă judecătoarea a apreciat că răgazul este prea scurt.

''Publicul are dreptul la o soluţie promptă şi eficientă în această chestiune'', a declarat judecătoarea Tanya Chutkan.

Alegerile prezidenţiale din SUA din 2020 au fost câştigate de democratul Joe Biden.

Echipa de avocaţi a lui Donald Trump a propus, anterior, ca procesul acestuia în instanţa federală de la Washington pentru presupuse tentative frauduloase de a modifica rezultatul alegerilor din 2020 să aibă loc în aprilie 2026, cu mult după alegerile prezidenţiale din noiembrie 2024, transmite AFP, citată de Agerpres.

"Interesul public este pentru un proces corect şi echitabil şi nu pentru o hotărâre în grabă", şi-au apărat avocaţii lui Donald Trump propunerea. Potrivit acestora, doar examinarea conţinutului dosarului ar putea dura câţiva ani. Dacă s-ar alege termenul propus de procuratură,"chiar presupunând că începem examinarea acestor documente astăzi, ar trebui să înaintăm într-un ritm de 99.762 de pagini pe zi (...) pentru a termina la timp", au dat asigurări aceştia.

Este ca şi cum "am citi Război şi pace de Tolstoi din scoarţă în scoarţă de 78 de ori pe zi şi asta în fiecare zi, de astăzi până la alegerea juriului", la începutul procesului. Luna aprilie 2026, adică peste doi ani şi jumătate, le-ar permite să pregătească o apărare echitabilă pentru clientul lor şi să nu se amestece în celelalte procese împotriva fostului preşedinte, suțineau aceştia.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri