Uniunea Europeană şi Statele Unite au condamnat joi o declaraţie a preşedintelui Autorităţii Palestinene, Mahmoud Abbas, despre Holocaust şi persecutarea evreilor în timpul celui de-al doilea război mondial, transmit Reuters şi AFP, conform Agerpres.

Abbas, în vârstă de 87 de ani, a afirmat la o întâlnire a Consiliului Revoluţionar al mişcării palestiniene Fatah, la sfârşitul lui august, că naziştii i-au atacat pe evrei pentru "rolul social" al acestora. "S-a explicat asta de către mulţi autori evrei. Când au spus că Hitler i-a omorât pe evrei pentru că erau evrei, iar Europa îi ura pe evrei pentru că erau evrei, nu. S-a explicat clar că au luptat (împotriva evreilor) din cauza rolului lor social, nu a religiei", a susţinut el.

Preşedintele palestinian a adăugat că Adolf Hitler "a spus că luptă împotriva evreilor pentru că erau cămătar şi legaţi de bani".

Serviciul diplomatic al UE a apreciat într-un comunicat că remarcile lui Abbas sunt "false şi induc în eroare grosolan". Uniunea Europeană, unul din donatorii importanţi pentru Autoritatea Palestiniană, a calificat declaraţia incriminată ca "o insultă la adresa victimelor Holocaustului şi a familiilor acestora".

Deborah Lipstadt, reprezentantă specială a SUA pentru monitorizarea şi combaterea antisemitismului, i-a cerut liderului palestinian să prezinte imediat scuze pentru afirmaţiile "pline de ură şi antisemite".

Abbas şi membrii Fatah nu au comentat imediat la solicitarea Reuters. Nu este prima dată când Abbas a provocat iritare prin afirmaţii despre Holocaustul soldat cu moartea a circa şase milioane de evrei, alături de alte grupuri persecutate - ţigani, persoane cu dizabilităţi sau minorităţi sexuale.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri