Săptămâna trecută am asistat la peste 30 de speech-uri, ținute de oameni de business din toate domeniile. Am fost plăcut surprins să văd că nivelul de public speaking a crescut considerabil în ultimii 5 ani.

Opinie scrisă de Răzvan Căzănescu, expert în antreprenoriat și fondatorul TBF.

Câteva sfaturi dacă ai de ținut un discurs public: oamenilor nu le pasă prea mult despre tine. Nu le pasă unde te-ai născut, ce note ai avut la școală și câți copii ai. O opinie tranșantă scrisă de Răzvan Căzănescu. Link în primul comentariu

Oamenii sunt mai autentici. Nu mai pun atât de mult preț pe perfecțiune și pe ascunderea emoțiilor. Lucruri extraordinare. Însă o foarte mare parte continuă să vorbească mult prea mult despre ei.

Avem nevoie să înțelegem că oamenilor nu le pasă. Nu îi interesează orașul în care te-ai născut. Nu îi interesează câți copii ai și ce note au la școală. Nu îi interesează cât de greu ți-a fost să ajungi unde ești azi.

Sau cel puțin nu îi interesează până în momentul în care le-ai oferit ceva de valoare pentru ei.

Prezintă-te în maximum 3 propoziții, iar apoi intră direct în subiect. Iar acel subiect ar fi bine să fie despre oamenii cărora le vorbești, nu despre tine. Dacă este nevoie să vorbești despre o anumită experiență a ta pentru că este relevantă în contextul discursului, descrie experiența după ce ai oferit valoare publicului. Doar atunci acea experiență are sens pentru cei cărora le vorbești.

Observ același tipar și pe site-urile companiilor. Vorbesc atât de mult despre ei încât uită că publicul lor țintă a ajuns pe site ca să-și rezolve anumite probleme, nu să citească biografia lor.

Sursa foto: TBF

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri