Arheologii susțin că au găsit cea mai veche pereche de încălțări din lume. Este vorba despre niște sandale țesute cu iarbă, care ar avea circa 6000 de ani.

Cercetătorii explorau o peșteră de lilieci în Spania când le-au găsit. Bineînțeles, alături de sandale, au mai găsit și alte artefacte, cum ar fi coșuri sau unelte, notează Greek Reporter.

Peștera Liliecilor se află în Andaluzia, în sud-vestul Spaniei, iar primul om (modern) care a intrat în ea a fost o persoană care colecta guano de lilieci, în 1831. Se pare că clima rece și uscată a peșterii a păstrat foarte bine și cei mai vechi pantofi găsiți vreodată în Europa.

Sursa Foto: Science Advances

María Herrero Otal, co-autor al studiului elementelor descoperite, a precizat că, în afară de sandalele descoperite, celelalte obiecte din fibre de plante sunt cele mai bine conservate din toate descoperirile realizate în Europa până acum. În plus, obiectele ar putea data din urmă cu 9.000 de ani.

Cei mai vechi pantofi din Europa care tocmai au fost găsiți sunt chiar mai vechi decât pantofii din iarbă și piele care au fost descoperiți împreună cu cadavrul Omului de Gheață Otzi.

De asemenea, nu este prima dată în ultimii ani când asemenea pantofi vechi au fost găsiți într-o peșteră.

În 2008, cercetătorii au găsit un pantof din piele, vechi de 5.500 de ani într-o peșteră din Armenia, într-o stare remarcabil de bună. Acest lucru s-a datorat condițiilor stabile, răcoroase și uscate din peșteră. În plus, podeaua peșterii era acoperită de un strat gros de bălegar de oaie, care a contribuit la conservarea pantofului.

Sursa foto: Universidad de Alcala

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri