Forţele terestre israeliene au întreprins incursiuni la sol în Fâşia Gaza în cursul ultimelor 24 de ore, a anunţat vineri armata, înaintea unei aşteptate ofensive terestre în acest teritoriu palestinian dens populat, potrivit AFP, conform Agerpres.

"În ultimele 24 de ore, forţele armate israeliene au efectuat raiduri localizate în interiorul teritoriului Fâşiei Gaza" pentru a căuta "terorişti" şi "arme", se arată într-un comunicat. În timpul acestor operaţiuni, au fost depuse, de asemenea, eforturi "pentru găsirea persoanelor dispărute" a adăugat armata.

Soldaţii au "destructurat celule teroriste şi infrastructuri", inclusiv "o celulă Hamas care a tras rachete antitanc spre teritoriul israelian", potrivit comunicatului.

Armata a declanşat războiul după atacul sângeros lansat de mişcarea islamistă palestiniană Hamas la 7 octombrie dinspre Fâşia Gaza împotriva Israelului, care de atunci loveşte fără încetare acest mic teritoriu sărăc, aflat sub blocadă. Cel puţin 1.300 de israelieni, majoritatea civili, au fost ucişi, iar aproximativ 150 de persoane au fost răpite în Israel în timpul atacului Hamas.

De partea palestiniană, bombardamentele au ucis aproximativ 1.800 de persoane, între care 583 de copii, şi au provocat o strămutare masivă a populaţiei din Fâşia Gaza, după ce armata israeliană a ordonat evacuarea zonelor din nordul teritoriului.

Blinken: Israel trebuie să ia „toate măsurile necesare” pentru a evita morți civile

Secretarul de stat american Anthony Blinken, aflat în vizită în Qatar, a cerut Israelului să ia "toate măsurile de precauţie posibile" pentru a evita decesele în rândul civililor în Fâşia Gaza, bombardată de armata israeliană ca răspuns la un atac devastator al mişcării palestiniene Hamas, relatează AFP. "Am cerut israelienilor să ia toate măsurile de precauţie posibile pentru a evita vătămarea civililor", a subliniat el într-o conferinţă de presă la Doha.

Secretarul de stat american a afirmat totodată că a discutat cu premierul Qatarului, şeicul Mohammed Bin Abdulrahman al-Thani, în legătură cu necesitatea prevenirii ca orice actor statal sau non-statal să extindă conflictul dintre Israel şi Hamas, relatează Reuters. Blinken a mai spus că Statele Unite depun eforturi intense pentru a asigura eliberarea persoanelor luate ostatice în Gaza de luptătorii Hamas în timpul atacului lor de sâmbătă.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri