Moscova ramane cel mai costisitor oras pentru expati iar Londra ocupa locul secund dupa ce a urcat trei pozitii din cauza cotatiei scazute a dolarului, reiese dintr-un studiu anual ce va fi publicat luni, relateaza Reuters citat de NewsIn.
Fluctuatiile pietei monetare ramane principalul factor ce a cauzat schimbarile in clasamentul acestui studiu, realizat de firma de consultanta de resurse umane Mercer, in care 143 de orase sunt comparate, cu metropola americana New York drept etalon.

Seoul o acupat locul trei, urmat de Tokio si Hong-Kong, care au pierdut fiecare un loc in clasament fata de anul 2006.

Copenhaga a urcat doua locuri pana pe pozitia a sasea, Geneva a ocupat acelasi loc sapte, Osaka a pierdut doua locuri, cazand pe locul opt iar Zurich si Oslo si-au mentinut pozitiile, respectiv noua si zece.

Acest studiu masoara costurile comparative luand in calcul peste 200 de factori, printre care se numara costul chiriei, transportului, alimentelor, hainelor, distractie sau cheluieli de intretinere a locuintei.

De exemplu, cel mai scump hamburger poate fi cumparat la Copenhaga iar cel mai ieftin la Beijing. La Mocova o ceasca de cafea este cea mai scumpa iar cea mai ieftina poate fi gasita la Buenos Aires.

Chiria lunara a unui apartament de lux, cu doua dormitoare, fara mobila, este cea mai scumpa in Tokio si cea mai ieftina in Johannesburg, unde costa o patrime cat chiria din Tokio.

Pentru al cincilea an consecutiv, Asuncion ocupa ultima pozitie, fiind cel mai putin costisitor oras pentru expati.

Metropola americana New York a ocupat locul 15, fiind si cel mai costisitor oras din America de Nord, urmat de Los Angeles, care ocupa pozitia 42, in scadere cu 13 locuri.

In Asia, Singapore a ocupat locul 14 iar Mumbai a ocupat pozitia 52, in crestere cu 16 locuri - ambele pe fondul cresterii preturilor imobiliare, reiese din acest studiu.

Cel mai costisitor oras din Orientul Mijlociu, Tel Aviv, a urcat 7 locuri, ocupand pozitia 17 in timp ce Dubai a coborat noua locuri, ocupand locul 34, din cauza ca moneda locala, dirhamul, are un curs legat de evolutia dolarului.

Cele mai costisitoare orase din America Latina raman Sao Paolo (in scadere cu 28 de pozitii - locul 62) si Rio de Janeiro (in scadere cu 24 de pozitii - locul 64).


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri