Producătorul american de vehicule electrice Tesla a achiziţionat un teren de 19,7 hectare în Shanghai, pentru a produce sisteme Megapack de stocare a energiei, care vor fi vândute pe plan mondial, transmit agențiile Xinhua şi Reuters, citate de Agerpres.

Guvernul de la Beijing a anunţat că Tesla a plătit 222,42 milioane de yuani (31,13 milioane de dolari) pentru terenul aflat în apropierea actualei uzine Tesla unde sunt produse vehiculele din gama Model 3 şi Model Y.

China este a doua mare piaţă a Tesla după Statele Unite, uzina din Shanghai fiind cea mai mare unitate de producţie a companiei americane. Capacitatea sa anuală este de 1,1 milioane de vehicule electrice (EV) iar Tesla vrea să extindă unitatea.

Construcţia noii fabrici ar urma să înceapă în primul trimestru din 2024, producţia urmând să demareze în trimestrul patru din 2024. Conform informaţiilor de pe site-ul Tesla, Megapack este o baterie puternică care stochează energie şi ajută la stabilizarea reţelei şi la prevenirea întreruperilor în alimentare.

Iniţial uzina va produce 10.000 de sisteme Megapack de stocare a energiei pe an, adică echivalentul unor capacităţi de stocare de aproximativ 40 de Gigavaţi-oră.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri