Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, a anunțat că România a devenit al 15-lea membru al Forţei pentru Sprijin şi Lovire a NATO (STRIKFORNATO), cel mai puternic grup naval în acest domeniu al Alianţei, relatează Agerpres.

"Este un pas care întăreşte şi mai mult parteneriatul dintre Forţele Navale Române şi STRIKFORNATO. Împreună suntem mai puternici şi apărăm şi mai bine Flancul Estic al Alianţei şi regiunea Mării Negre", a scris Angel Tîlvăr pe pagina sa de Facebook.

„Pentru România, momentul este cu atât mai important cu cât anul acesta se împlinesc 20 de ani de când ţara noastră a aderat la NATO”, a mai notat ministrul.

STRIKFORNATO este un Comandament al structurii de forțe NATO, fondat în baza unui memorandum de înțelegere semnat de 13 membri NATO: Danemarca, Franța, Germania, Grecia, Italia, Țările de Jos, Norvegia, Polonia, Portugalia, Spania, Turcia, Marea Britanie și Marea Britanie. Statele Americii.

România și Lituania sunt ultimele state care au intrat în acest grup de elită al NATO, accederea lor fiind facilitată pentru a întări forțele navale la Alianței în Marea Neagră și Marea Baltică, potrivit unui comunicat al organizației.

Cu sediul în Oeiras, Portugalia din 2012, STRIKFORNATO este comandat de un amiral de 3 stele al Marinei Statelor Unite, care este și comandantul flotei a șasea a SUA.

Sursa foto: Captură video / YouTube / STRIKFORNATO

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri