Al Capone este una dintre cele mai infame figuri ale secolului al XX-lea, care a inspirat filme, cărți și emisiuni TV despre anii săi ca unul dintre cei mai mari șefi ai mafiei vreodată. În prezent, terenul pe care s-a aflat ultima sa casă, în exclusivista insulă Palm din Miami, este de vânzare pentru 23,9 milioane de dolari.

Proprietatea, care este listată de agentul Douglas Elliman, Dina Goldentayer, are o fațadă de 100 de metri la apă și vedere către centrul orașului Miami. Conform listării, pe proprietate poate fi construită o casă de până la 15.000 de metri pătrați, scrie MSN.

Conacul lui Capone a fost dărâmat în august 2023, a raportat Miami Herald, în ciuda eforturilor de salvare ale conservatorilor care încercaseră să-i convingă pe proprietari să-l salveze încă de când a fost anunțată demolarea, în 2021.

Sursa Video: YouTube/ CBS Miami

Potrivit lui Todd Glaser, un dezvoltator și unul dintre proprietari, „casa [era] o porcărie” și o rușine pentru Miami Beach, a spus el pentru Herald la acea vreme. El a mai spus și că locuința a avut daune masive provocate de inundații.

Al Capone ar fi cumpărat casa în 1928 pentru 40.000 de dolari (sau 850.577 de dolari în dolari de astăzi) și a găzduit acolo petreceri „somptuoase” până când a fost trimis la închisoare în 1932.

Capone a murit în interiorul casei în 1947, înconjurat de familie și prieteni, la vârsta de 48 de ani. Văduva sa, Mae Coughlin, a vândut proprietatea cinci ani mai târziu, în 1952.

Potrivit Herald, proprietatea, care consta dintr-o casă principală, o casă de oaspeți și o piscină, a fost una dintre primele care au fost dezvoltate pe Insula Palm, care de atunci a devenit un punct fierbinte pentru celebrități și moguli precum Shaquille O'Neal, Gloria Estefan, Nick Nolte sau Ana Gabriel.

De asemenea, fiind vorba doar despre un teren mărginit de palmieri, posibilitățile privind spațiul sunt nesfârșite - s-ar putea chiar reda proprietatea lui Scarface la fosta ei glorie din anii '20.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri