O companie din China a cumpărat tehnologia din spatele unei mașini zburătoare, dezvoltată și testată cu succes în Europa.

Alimentat de un motor BMW cu combustibil normal, AirCar a zburat timp de 35 de minute între două aeroporturi slovace în 2021, folosind piste pentru decolare și aterizare.

Acum vehiculele realizate pe baza designului său vor fi utilizate într-o „regiune geografică specifică” a Chinei, scrie BBC.

Hebei Jianxin Flying Car Technology Company, cu sediul central în Cangzhou, a achiziționat drepturi exclusive de fabricare și utilizare a aeronavelor AirCar pentru o zonă nedezvăluită.

Firma și-a construit propriul aeroport și școală de zbor după o achiziție anterioară de la un alt producător de avioane slovac, a declarat Anton Zajac, cofondatorul KleinVision, compania care a creat AirCar.

După ce a condus calea în dezvoltarea revoluției mașinilor electrice, China dezvoltă acum în mod activ soluții de transport zburător.

Luna trecută, o firmă numită Autoflight a efectuat un zbor de testare al unei drone care transportă pasageri între orașele Shenzhen și Zhuhai. Călătoria, care durează trei ore cu mașina, a fost finalizată în 20 de minute, se spune - dar aeronava era fără pasageri.

Și în 2023, firma chineză eHang a primit un certificat de siguranță de către oficialii chinezi pentru taxiul zburător electric. Iar guvernul Regatului Unit a spus că taxiurile zburătoare ar putea deveni o caracteristică obișnuită a cerului până în 2028.

Compania refuză să anunțe cât a primit pe tehnologie

Dar, spre deosebire de aceste avioane de pasageri asemănătoare dronei, AirCar nu decolează și aterizează pe verticală și necesită o pistă.

KleinVision, compania slovacă care a dezvoltat prototipul a refuzat să spună pentru cât a vândut tehnologia, iar AirCar a primit un certificat de navigabilitate de la Autoritatea Slovacă de Transport în 2022.

Există încă obstacole considerabile pentru această formă de transport, în ceea ce privește infrastructura, reglementarea și acceptarea publică a tehnologiei.

„Această nouă lume curajoasă a transportului personal acționează ca un mare nivelator”, a spus consultantul în aviație Steve Wright.

Preocupări similare s-au aplicat odată la mașinile electrice - în care China a devenit lider pe piața globală.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri